Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

de vasimur in Mancaruri de legume, 24 Sep 2018 | 25920 vizualizari

 

Tocmai mi s-a făcut poftă de ciuperci, dar nu eram prea hotărât dacă să fac o ciulama sau o reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi. În cele din urmă m-am decis să fac tocăniță. Mâncarea de ciuperci se prepară foarte repede şi este săţioasă, plină de proteine, fără să ai nevoie neapărat de carne. Ciupercile proaspete dau un gust excelent tocăniței, iar usturoiul îi conferă o aromă deosebită. Reţeta este foarte simplă şi are nevoie numai de câteva ingrediente.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

  • 1/2 kg de ciuperci champignon
  • 3 linguri de ulei floarea soarelui
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • sare după gust
  • piper după gust
  • boia de ardei dulce, după gust
  • smântână (opțional)
  • 1-2 crenguţe rozmarin (opțional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi:

Preparare Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim în uleiul bine încins. Adăugăm ciupercile peste care presărăm puţină sare și amestecăm până când lasă zeamă. Acoperim vasul cu un capac şi lăsăm să fiarbă în suc propriu, la foc mic, amestecând din când în când. După cca. 10-15 minute, adaugă pulpa de roșie, usturoiul tocat mărunt (sau pisat) şi pătrunjelul verde, tocat, Mai lăsăm pe foc până ce scade complet zeama de la ciuperci, după care oprim focul și condimentăm cu sare, piper și boia, după gust.

Servim tocănița cu mămăliguță caldă!

Poftă bună!

Reteta mea preferata cu ciuperci ramane asta - Ciuperci la tigaie cu branzeturi, dar am incercat si Reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci si smantana si a placut tuturor!

Tocanita de pui cu ciuperci ramane totusi varianta ce-mi aminteste de copilarie :)

TIPS-URI

1

Puteți servi tocănița și cu pâine albă sau neagră, prăjită dacă doriți.

2

Puteți servi tocănița și cu puțină smâmtână, dar atunci nu mai este de post.

3

Puteți folosi ulei de măsline în loc de ulei de floarea soarelui.

4

Dacă vă place, puteți să puneți şi 1-2 crenguţe de rozmarin, la tocăniță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf