Pui manastiresc by Radu Anton Roman

de ianculubita in Pui, 21 Sep 2011 | 14535 vizualizari

 

Nu stiu de ce suntem tot mai mult atrasi de bucatariile altor popoare si uitam de bucataria noastra;probabil din curiozitate,apoi din placere;am rasfoit cartea regretatului Radu Anton Roman(mare OM si la propriu si la figurat) si cu ingredientele pe care le-am avut am facut acest pui incredibil de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1pui
  • 1cutie de ciuperci
  • 200g kaizer
  • 300ml smantana
  • 1ceapa mare
  • 2oua
  • 1pahar cu vin alb
  • 3catei de usturoi
  • 50g unt
  • verdeata
  • sare,piper,boia,cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc by Radu Anton Roman:

Puiul va fi curatat, portionat si spalat. Pulpele, pieptul si aripile se dau deoparte, iar restul se pune la fiert in apa cu putina sare. Pulpele taiate in doua, pieptul in bucati mai mici, se condimenteaza cu piper, cimbru, boia. Se pun la prajit in unt.

Ceapa tocata se pune si ea in putin unt la calit, apoi kaizerul taiat felii de asemenea, ciupercile scurse si clatite. Dupa cateva minute se stinge cu vin si supa din bucatile care au fiert. Se adauga carnea prajita si carnea dezosata din bucatile fierte.

Se amesteca si se da la cuptor 15-20minute. Dupa ce se scoate, se potriveste de gust, apoi se adauga smantana amestecata cu ouale batute, verdeata, putina sare si piper si vorba maestrului..."e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot, in bunatatea asta sofisticata"

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc by Radu Anton Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

onutta21 1

23.09.2011, 14:13

Au doamne ce bine arata ........ o sa il incerc si eu ....trebuie neaparat

novembber 1

23.09.2011, 18:07

Foarte bine arata! O sa incerc si eu, dar in loc de conserva de ciuperci o sa pun crude, imi plac mai mult.

tiby 1

25.09.2011, 11:26

super super bun...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel