Prajitura turnata cu dovleac

de MIUTA in Prajituri, 15 Oct 2011 | 26870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 2 kg dovleac
  • o esenta de vanilie
  • o lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu dovleac:

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.

Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.

Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.

Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.

Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.

Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.

Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.

Eu am mixat toate ingredientele.

Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.

Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.

Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.

Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.

Se taie dupa ce sa racit.

Daca preferati se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, iaurt si cacao