Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

de Constelatialeu in Prajituri, 8 Noi 2025 | 134 vizualizari

 

Si pentru ca tot sunt azi sarbatoriti niste sfinti, Mihaili si Gabriele, Gabrieli si Mihaele, am zis sa le urez toate cele bune si sa-i indulcesc cu niste cirese amare.....:)))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 20 de piscoturi de la Boromir
  • Sirop de la dulceata de cirese negre amare
  • Crema
  • 250 g mascarpone + 50 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 4 galbenusuri
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 200 ml smantana pt. frisca cu 36 % grasime
  • 9 g gelatina+ 54 ml apa rece
  • 180 g cirese negre amare scurse de sirop
  • Decor
  • Frisca
  • 250 ml smantana pt. frisca cu 36% grasime
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • cirese negre amare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare:

Am folosit o forma de chec cu pereti detasabili pe care am inbracat-o in folie alimentara. 

Crema : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron am pus galbenusurile si le-am amestecat bine, am adaugat ciocolata si 200 ml smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine, apoi am luat catronul de pe baia de abur. Am lasat sa se mai raceasca, intre timp am mixat mascarponele cu 50 ml smantana pentru frisca, am adaugat ciresele si cu ajutorul unui blender am omogenizat totul. Am adaugat in crema de mascarpone, putin cate putin din crema de ciocolata  alba si am continuat sa blendez. Am procedat asa pana am terminat toata crema de ciocolata de incorporat.

Am insiropat piscoturile in sirop de la dulceata, sirop diluat cu putina apa, am asezat primul strat de piscoturi, 10 bucati au intrat, apoi am turnat crema obtinuta, deasupra am asezat al doilea strat de piscoturi insiropate, restul de 10 buc.

Frisca : Smantana pt. frisca , rece de la frigider, impreuna cu zaharul vanilat , le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Cu ajutorul unui posh am ornat fiecare piscot in parete, am decorat cu cirese din dulceata, scurse de sirop. Am dat forma la rece cateva ore, am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama mata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]