Prajitura Tosca

de Lau in Dulciuri, 3 Ian 2017 | 5200 vizualizari

 

Era de mult pe lista de asteptare :)) M-am inspirat de la draga noastra Gaby
,,Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 100 g fulgi de cocos
  • 100 g mac
  • 3 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml frisca
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor
  • 300 g biscuiti obisnuiti
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul, mixand pana ce rezulta o bezea lucioasa si tare.

Adaugam ingredientele uscate pe care le-am amestecat intr-un bol, amestecam cu o paleta, dupa care turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema

Punem laptele intr-o cratita si punem pe foc sa se incalzeasca.

Intr-un bol, amestecam galbenusurile, zaharul, praful de budinca si adaugam treptat laptele caldut. Se pune amestecul din nou pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa. La final, adaugam gelatina hidratata si dizolvata pe baie de abur. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Dupa ce crema s-a racit, adaugam frisca batuta si amestecam bine.

Turnam crema peste blat si dam la rece 30 minute.

Sirop

Zaharul il caramelizam, adaugam apa (avem grija la aburi) si se fierbe pana ce se dizolva caramelul, la final adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Decor

Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam unul langa altul peste crema.

Topim ciocolata impreuna cu frisca si turnam peste biscuiti

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]