Prajitura fina

de luminita20_2006 in Prajituri, 26 Mai 2009 | 14749 vizualizari

 

Foarte delicioasa :))

 

INGREDIENTE

  • foi de cacao:
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita amoniu stins cu zeama de lamaie
  • 400 gr faina
pentru foaia de vanilie:
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 pliz zahar vanilat
crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 liguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
glazura:
  • 3 albusuri
  • 200 gr zahar
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina:

Foi de cacao:

freci margarina cu zaharul , adaugi oul, cacaua, amoniacul stins si faina. Se framanta un aluat molcuti care se imparte in doua si se coace pe dosul tavii timp de 10 min fiecare.

Foaia de vanilie:

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit ~15 min.

crema:

Se amesteca faiana cu laptele si zaharul si se fierbe pe foc mica pana se ingroasa..Se da crema deoparte sa se raceasca. Untul se freaca spuma cu zaharul vanila si zeama de la o lamaie apoi se amesteca cu crema de lapte.

Glazura.

albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pe baie de abur pana cand prinde o culoare lucioasa.

Se  aseaza o foaie maro pe un platou se intinde o jumatate din crema, se pune foaia galbena, crema ramasa si a doaua foaie maro apoi se puna glazura si se a la rece pana a doaua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

26.05.2009, 21:24

mersi oana...este foarte buna si are o textura fina...eu o aveam in plan de ceva timp si ieri am facut-o a iesit super sa nu ezitati sa o incercati garantez pentru reusita

klausenburger_adica Lacrima 1

23.07.2009, 01:58

mmm...foile cu cacao imi dau idei...sunt moi dupa ce le coci sau au nevoie de crema pentru a se inmuia?

luminita20_2006 1

25.07.2009, 21:01

cand le coci ele se imoaie dupa ce le üui crema, asa sunt faramicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tavalita