Prajitura Fanta

de Patricia Iordache in Prajituri, 23 Iul 2013 | 39185 vizualizari

 

M-am inspirat pentru aceasta reteta de pe blog-ul Edith's Kitchen. A iesit buna dar parca mi s-a parut crema de branza putin cam acrisoara pentru gustul meu. Celorlalti care au mancat, le-a placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua;
  • 100 ml ulei;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 4 linguri faina;
  • 1 pachet praf de copt;
  • Pentru crema:
  • 500 gr. branza de vaci (Lacteea sau Fricheso);
  • 200 gr. unt;
  • Esenta de vanilie Dr. Oetker (Butter vanilla);
  • Pentru glazura:
  • 850 ml. suc Fanta sau Santal (de portocale);
  • 2 plicuri budinca de vanilie;
  • 5 linguri cu zahar;
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Cum preparam blatul:

Mixam putin galbenusurile cu zaharul astfel incat sa ramana fluide.

Adaugam uleiul putin cate putin si mixam in continuare. Punem faina amestecata cu cacao si prasful de copt.

Batem albusurile spuma si le incoropram usor in compozitia anterioara.

Tapetam o tava (a mea 35x25 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia. Punem la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 25 min.

Cand este gata latul il lasam sa se raceasca in tava.

Cum preparam crema:

Topim usor untul la MW si il frecam cu zaharul pana devine spuma. Adaugam branza, esenta de vanilie si mixam foarte bine.

Crema o intindem peste blatul racit complet si punem totul la frigider pentru 2 ore.

Cum preparam glazura:

Urmam instructiunile de pe plicul de budinca doar ca in loc de lapte folosim cei 850 ml suc.

Cand este putin calduta, o turnam peste stratul de crema si dam la frigider pentru inca 2 ore.

O portionam cum dorim si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

23.07.2013, 23:36

Excelenta...cu ani in urma o preparam si eu

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:44

Ruxy...ma bucur ca ti-am amintit de anii trecuti.

marianascarlat 1

24.07.2013, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]