Prajitura cu foi

de Adinacarla in Prajituri, 16 Mai 2010 | 8493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250gr faina
  • 200gr margarina
  • 100gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 ou intreg
  • praf de copt
  • lapte cat cuprinde faina
  • Pentru crema:
  • 4 galbenuse
  • 250gr zahar
  • 500ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 3 linguri faina
  • 200 gr unt nesarat.
  • Glazura de albuse
  • 4 albuse
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a racit se amesteca cu 200 gr de unt.

Montare prajitura:

se intinde crema pe fiecare foaie in mod egal ...eu am intins si peste foaia de deasupra si din albusele ramase am facut un chec.

In reteta originala deasupra se pun deasupra cele 4 albuse batute spuma tare pe abur cu 250gr zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]