Prajitura cu foi

de Adinacarla in Prajituri, 16 Mai 2010 | 8163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 250gr faina
  • 200gr margarina
  • 100gr zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 ou intreg
  • praf de copt
  • lapte cat cuprinde faina
  • Pentru crema:
  • 4 galbenuse
  • 250gr zahar
  • 500ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 3 linguri faina
  • 200 gr unt nesarat.
  • Glazura de albuse
  • 4 albuse
  • 250 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi:

Din 250 gr faina, 200 gr margarina. 100gr zahar, cacao, 1 ou intreg, praf de copt si lapte se framanta un aluat potrivit din care mie mi-au iesit 4 foi. Se coc pe dosul tavii.

Crema:

4 galbenuse, 250 zahar, 500 lapte, 1 budinca si 3 linguri faina se fierb pana se ingroasa si dupa ce s-a racit se amesteca cu 200 gr de unt.

Montare prajitura:

se intinde crema pe fiecare foaie in mod egal ...eu am intins si peste foaia de deasupra si din albusele ramase am facut un chec.

In reteta originala deasupra se pun deasupra cele 4 albuse batute spuma tare pe abur cu 250gr zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro, reteta de la mama mea