Prajitura cu morcovi si piure de mere

de dentistutza in Prajituri, 13 Iun 2011 | 8227 vizualizari

 

M-am inspirat de pe un program american numit " Joy of Cooking" cu mici modificari personale.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 260 gr. faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  •  1 lingurita scortisoara
  • 150 ml ulei
  • 300 gr. morcov ras fin
  • 200 gr piure de mere/ applesauce
  • 200 gr zahar
  • pt crema:
  • 1 cutie mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 50 gr. unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si piure de mere:

La mixer se bat ouale intregi cu zaharul pana se albesc si devin pufoase. Batand incontinuu se adauga uleiul in fir subtire si cand s-a incorporat bine se pune si piureul de mere.    Separat se cern impreuna ingredientele uscate si se adauga in compozitia de oua. Cand s-a omogenizat se adauga morcovii rasi fin si in continuare se amesteca manual cu spatula. Se  unge forma de tort cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.  Se toarna compozitia si se coace la foc mediu cam 40-45 de minute pana se rumeneste si trece proba scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Rece, se taie in doua blaturi si se umple cu crema obtinuta din mixarea untului cu mascarpone, zahar si coaja de lamaie. Se poate orna cu crema sau doar cu zahar pudra.  Se pastreaza proaspata cateva zile-in frigider- acoperita.

TIPS-URI

1

piure de mere sau applesauce se gasesc si in comert, de ex. in Mega Image. Eu am folosit din cel facut de mine sub numele de Apple Butter.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si piure de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]