Prajitura cu fructe si bezea

de nadina73 in Dulciuri, 21 Iul 2010 | 9955 vizualizari

 

o prajitura racoroasa ,rapida si gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 8 linguri unt topit
  • 3 vanilii
  • 400 faina alba
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • fructe:
  • para,mar,cirese,nectarine,pirsici
Bezea:
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 1 lingura suc lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe si bezea:

Se mixeaza ouale cu zaharul si vaniliile pana se topesc apoi se pune untul topit si se mai mixeaza 3 minute,

se pune treptat faina si praful de copt apoi laptele si se amesteca pana se incorporeza bine toate iar la final coaja de lamaie.

Se unge o tava sau se pune folie si se toarna compozitia in tava.

Fructele se spala si se taie cubulete,dupa care se pun peste compozitie in tava

Se da tava la cuptor 30 minute la 160 grade

Intre timp se bat cele 2 albusuri spuma cu zaharul iar cand prajitura e gata scoate tava se pune bezeaua in ce forma doriti si se pune din nou tava la cuptor pentru 5 minute ,maxim, altfel se bronzeaza prea tare

Ps.Peste bezea ma pus din loc in loc cirese confiate

sectiunea taiata mai tarziu e foarte calda si nu o pot taia inca,

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]