Astăzi te invităm să savurezi cu ochii o prăjitură delicioasă cu aromă de dovleac și scorțișoară, un desert perfect pentru acest sezon.
Pentru a pregăti rețeta de Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, ulei, dovleac, nucă, mascarpone, smântână.
Cum se prepara Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă:
Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Pune piureul de dovleac într-un bol, adaugă esența de vanilie, un praf de sare și cele 4 ouă. Amestecă până la omogenizare. Adaugă uleiul și zahărul și amestecă din nou. Încorporează făina amestecată cu praful de copt, nucșoară, scorțișoară și nuca. Compoziția trebuie să fie omogenă.
Toarnă aluatul în tavă de copt.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute sau până trece proba scobitorii.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la răcit.
Pregătește crema.
Pune într-un bol, brânza mascarpone, smântâna lichidă, zahărul și esența de vanilie. Mixează energic până la omogenizare.
Glazurează prăjitura răcită cu cremă de mascarpone, apoi presară puțină scorțișoară.
Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul delicios și aroma minunată.