Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Ian 2013 | 7260 vizualizari

 

Reteta am gasit-o mai de mult pe un blog spaniol...este foarte buna, pufoasa si parfumata!:)

 

INGREDIENTE

  • 250 g dovleac copt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 7 linguri si jumatate ulei(reteta era cu ulei de masline, dar eu am folosit ulei de floarea-soarelui)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 varf lingurita scortisoara
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara:

Intr-un vas punem ouale, praful de sare, 150 g zahar si mixam pana cand se albeste putin compozitia.

Adaugam apoi dovleacul pasat cu furculita, coaja de portocala, scortisoara si omogenizam usor.

Adaugam uleiul, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava dreptunghiulara de yena cu hartie de copt si putin ulei, apoi punem compozitia in tava si nivelam.

Lasam compozitia sa se odihneasca in tava timp de 5-10 minute, apoi presaram deasupra compozitiei zaharul ramas(50 g) si dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra si trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste alaturi de o ceasca de cafea(bombon) sau lapte.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac, aroma de portocala si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure