Prajitura cu cidru si gem de caise

de katty in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 3063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mic gem de caise
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana cidru
  • 1 ceasca ulei
  • un praf de sare
  • 2 1/2 cani faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • cardamon pudra
  • fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cidru si gem de caise:

Oprim o lingura gem de caise, iar restul il punem intr-un castron mai mare.Adaugam zaharul, coaja de lamaie si portocala si incepem sa amestecam in timp ce turnam cidrul.Adaugam uleiul si omogenizam bine.Amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si cardamonul si le cernem peste compozitie. Omogenizam aluatul. Turnam alatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam forma la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana se rumeneste frumos si trece proba scobitorii(cand intepam cu o scobitoare in mijloc, aceasta trebuie sa iasa curata). Scoatem forma din cuptor si lasam prajitura sa se racoreasca.Punem gemul de caise ramas intr-o craticioara pe foc impreuna cu 1 lingura de apa. Amestecam pana se infierbanta bine, apoi ungem prajitura cu gem.Punem fulgii de migdale intr-o tigaie uscata pe foc mic, amestecand in ei, pana se rumenesc usor.Presaram  fulgii de migdale  pe prajitura.O portionam dupa ce s-a racit bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cidru si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa (de post)