Prajitura cu branza si fanta

de nadina73 in Prajituri, 23 Mai 2010 | 11481 vizualizari

 

te lingi pe degete

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 13 linguri de faina
  • 13 linguri de zahar
  • 5 linguri de apa rece
  • eu am pus cateva picaturi colorant rosu(se poate pune budinca de capsuni sau zmeura pt a schimba culoarea blatului)

Crema:

  • 700 g branza de vaca
  • 1 pachet de unt
  • 250 g zahar pudra
  • 5 vanilii
  • 150 g stafide

Glazura

  • 2 budinci de vanilie
  • 700 ml fanta
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si fanta:

Se separa albusurile de galbenusuri ,apoi se bat bine ,

cand sunt batute bine albusurile se pune zaharul apoi se mai bate putin dupa care se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula fara a se mai bate si se pune apa amestecata cu galbenusurile si faina si la final se pun, daca doriti sa schimbati culoarea blatului ,3-4 picaturi colorant rosu,si va iesi un blat roz

Se pune intr-o tava unsa (eu ung tava cu putin ulei si apoi pun folie de aluminiu ,se lucreaza mai usor)se pune compozitia de blat in tava si se da la cuptor

Intre timp se amesteca bine untul cu zaharul pudra ,pana devine spumos dupa care se pune cate putin din branza de vaca(atentie sa fie scursa bine altfel se taie crema)si se amesteca bine,

la final se pun stafidele

Cand blatul e copt se scote si se lasa la racit apoi se taie in doua si se umple cu crema de branza,iar deasupra de pune glazura din fanta

Glazura:

se pune 600 ml suc pe foc ,iar restul de 100 ml se amesteca cu praful de budinca sa se dizolve bine apoi se pune peste sucul din cratita si se amesteca bine la foc potrivit pana se face ca o budinca mai grosa,apoi se lasa putin sa se racoreasca , dupa care se pune peste blat si se intinde uniform

Daca doriti se poate decora cu cacao,zahar pudra,bombonele sau simplu

Se pastreaza in frigider 3-4 zile

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca