Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf

de Ancutsa in Porc, 6 Feb 2020 | 3704 vizualizari

 

Am avut niște brânză de burduf ceva mai delicată, care nu are gust așa intens și astfel pot mânca și eu, așa că zilele acestea am încercat mai multe preparate cu ea și ne-a plăcut mult. Ieri am pregătit friptură de porc la cuptor cu rozmarin și usturoi.  Separat, am dat la cuptor altă tavă cu cartofi și morcovi. Sora mea a vrut și măsline kalamata fără sâmburi, așa că i-am pus și ei câteva și a fost tare încântată. Am servit cu brânză de burduf, care s-a potrivit foarte bine cu cartofii.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc,
  • 8 cartofi roz,
  • 1 morcov,
  • Ulei de floarea soarelui, după gust,
  • 2 pahare apă,
  • sare, după gust,
  • 2 crenguțe mici de rozmarin,
  • 4 căței de usturoi,
  • 100 g cașcaval,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, cimbru, cimbrișor, oregano, busuioc),
  • Măsline kalamata, după gust,
  • Brânză de burduf, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf:

 

Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă. Se adaugă doi căței de usturoi și o crenguță mică de rozmarin. Se dă la cuptor la foc mediu.

Între timp, se curăță și se spală cartofii, se taie rondele și se amestecă într-un castron, cu ulei, sare și mirodenii. Eu am pus o linguriță dintr-un mix de mirodenii pe care mi l-am făcut singură. Se așază într-o tavă pregătită cu foaie de copt, apoi se adaugă și doi căței de usturoi mărunțiți, dar și puțin rozmarin, din loc în loc. Se rade cașcaval pe deasupra și se dă tava la cuptorul preîncălzit, aprox o jumătate de oră.

Pentru că am avut 2 tăvi în cuptor, am redus focul, pentru a nu se arde cartofii care stătea mai jos, de aceea durează cam 30 min cartofii, iar carnea cam 45-50 de minute, deci trebuie verificate din când în când.

 Sugestie de servire: rozmarinul și usturoiul dau o aromă deosebită cartofilor, însă nu trebuie folosite în cantitate mare, pentru că îi pot da o amărăciune. La final, îi puteți servi alături de câteva felii de brânză de burduf, care îi vor da acel „je ne sais quoi”.

 

Porții: 4

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 50 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/porc-cu-legume-la-cuptor-masline-si.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu legume la cuptor, masline si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (26)

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Rocsi, ma bucur ca iti place! Nici eu nu mananc branza de burduf, dar asta a fost mai delicata si am putut manca si eu

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Daniela, multumesc frumos!

Ancutsa 1

09.02.2020, 12:05

Domnule Dante

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]