Pate de casa

de laura_n in Ficat, 24 Ian 2013 | 13110 vizualizari

 

O varianta mult mai gustoasa si mai sanatoasa de pate ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri unt
  • optional: 3 galbenusuri fierte de ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • zeama de ficatei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Ficateii se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ceapa si morcovii se curata si se spala si se pun la fiert in aceeasi oala cu ficateii. Se lasa la fiert cam 30-40 min. 

Dupa ce s-au fiert, se scot ficateii si legumele din zeama (nu aruncati zeama) si se pun intr-un vas. Se adauga cateva linguri de unt,  zeama ramasa strecurata si se blenduiesc bine. Daca va place, puteti adauga si galbenusurile de ou. In cazul in care iese pate-ul prea moale, se adauga 1-2 linguri pesmet si se amesteca.

Se condimenteaza cu sare (daca mai e cazul) si piper si se serveste cu paine sau felii crocante de graham.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

laura_n 1

25.01.2013, 11:10

va multumesc mult!

sebirizescu 1

25.01.2013, 13:53

super

loredanaaa 1

18.02.2013, 17:06

buna reteta am sa incerc sa o fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]