Pasta de fasole

de Laly in Mancaruri de post, 27 Iun 2010 | 4893 vizualizari

 

Va poftesc dragele mele la o fasolica.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba
  • 1 morcov
  • 1 telina mijlocie
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mai mica pentru calit
  • sare,cimbru
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole:

Se spala fasolea si se lasa la inmuiat in apa calduta.Se taie morcovul,telina.pastarnacul, si ceapa cubulete.

Se pune o oala cu apa sa fiarba.Cand a inceput sa fiarba se pune zarzavatul taiat si fasolea.Se adauga si cimbrul.Cine doreste poate adauga in timpul fierberii si 1 lingura de pasta de tomate.

Se lasa la fiert pana se inmoaie bine fasolea.Se scurge,si se da prin masina de tocat,robot sau blender.Eu am pasato la robot.Asa a fost cererea,fasole pasta.Intr-o cratita se pune 2 linguri de ulei si o ceapa micuta.Se caleste pana devine sticloasa.

Se adauga fasolea peste ceapa si se mai las sa fiarba un pic.Daca este prea groasa pasta  se mai subtiaza cu un pic de zeama.Se curata usturoiul si se zobeste bine.Cand oprim fasolea punem si usturoiul.Asa va avea o aroma mai deosebita.Se poate servi cu ceapa taiata solzisori si calita cu pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti -post