Paine de casa

de Gina_Cristina in Piine, 11 Feb 2012 | 3431 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2kg de faina
  • 150gr drojdie proaspata
  • 100gr sare
  • 50ml ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina intr-un vas mare ,se face o gropita unde se pune drojdia si apa calduta peste ea.Se lasa sa dospeasca cca 20 de minute,timp in care se pune cca 1l de apa la incalzit.Peste faina se adauga sarea si uleiul si trptat apa(sa nu fie calda tare ci potrivita)si se framanta bine pana ce iese un aluat potrivit(se spune ca aluatul trebuie framantat pana face besici).Se pune un servet peste si se lasa la dospit.se pregatesc tavile se pune putin ulei pe tava si se lintinde peste toata suprafata.Dupa ce a dospit se imparte aluatul in 2,se pune pe o planseta care a fost initial presarata cu faina si se da forma unui cozonac.se pun in tava se lasa pana cca 15-20 minute asa si se pune in cuptrul bine incalzit.Se lasa 15 minute la foc tare,dupa care se lasa la foc potivit inca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Wassa