Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati

de Satisfyyourcravings in Porc, 2 Dec 2017 | 2640 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame mazare
  • 1 ceapa rosie
  • 2 dovlecei
  • 2 catei de usturoi
  • 500 grame carnati proaspeti de porc
  • 1 legatura de menta
  • ulei de masline
  • 360 grame orzo
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 lamaie
  • 200 grame branza Feta
  • 100 grame frunze de salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati:

Se taie ceapa julienne. Se taie dovleceii in cuburi, se piseaza usturoiul si se toaca frunzele de menta.

Se indeparteaza umplutura carnatilor si se formeaza chiftele din aceasta. (5 bucati de persoana).

Se caleste ceapa in ulei, la foc mediu, 4 minute, apoi se adauga dovleceii, sare si piper. Se gatesc 6-7 minute inainte de a adauga usturoiul. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orzo. Se amesteca bine, apoi se adauga 800 ml apa si cubul concentrat. Se aduce la punctul de fierbere, amestecand pana se dizolva cubul concentrat, se reduce focul la mic si se lasa sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand. 

Se prajesc chiftelele in putin ulei, 8-9 minute la foc mediu, pana devin aurii si sunt gatite complet. 

Inainte cu 4 minute ca orzo sa fie gata, se adauga mazarea.

Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza sfaramata si menta. Se adauga sare si piper, daca este nevoie. 

Se amesteca sucul de lamaie cu ulei de masline, sare si piper si se adauga peste salata. Se amesteca bine. 

Se serveste orzotto cu salata si chiftele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzotto cu dovlecei, mazare, branza Feta si chiftele din carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase