Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)

de Doinavar in Prajituri, 8 Feb 2013 | 4163 vizualizari

 

O noua reteta din Turul Frantei, din zona Bordeaux, care mi-a placut, dar am schimbat-o foarte putin, pentru ca nu iesea cum trebuie, ouale cu zahar se lipeau de tigaie si nu reuseam sa o scot intreaga.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar pudra
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 150 g fructe din dulceata, compot sau 300 g fructe proaspete
  • 2-3 linguri gem (caise, corcoduse, zmeura, visine)
  • 25 g unt
  • 1 lingura cu varf de faina
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport):

Spargeti ouale intr-un castron, dar pastrati 3 albusuri pentru bezea. Adaugati coaja de lamaie, un praf de sare si faina, apoi omogenizati compozitia. Puneti untul intr-o tigaie antiaderenta si cand se incinge bine, coaceti omleta pe ambele parti, cate 2-3 minute, apoi asezati-o intr-un vas  de sticla termorezistenta uns cu putin unt. Presarati-o cu o lingurita de zahar pudra. Asezati deasupra fructele taiate bucati sau intregi (daca sunt mai mici). Daca folositi fructe proaspete, acestea trebuiesc curatate, taiate cubulete si calite cu putin zahar.

Indoiti omleta in doua peste fructe si ungeti-o deasupra cu gemul.

Bateti energic albusurile ramase cu un praf de sare si zaharul pudra ramas pana obtineti o compozitie tare pe care o asezati peste omleta, nu neaparat uniform, puteti sa-i dati diferite forme. Ornati deasupra cu cateva fructe (stafide, patratele de ciocolata, cocos, etc.).

Dati preparatul la cuptorul preincalzit, la foc iute, aproximativ 10 minute, pana bezeaua devine aurie (aveti grija sa nu se arda bezeaua). Eu am folosit cuptorul cu halogen, la 175 grade Celsius si a fost gata in 8 minute si jumatate. Am setat cuptorul la 10 minute, dar l-am oprit ca sa nu se arda prea tare bezeaua.

TIPS-URI

1

Puteti sa adaugati in bezea, daca doriti, un plic de zahar vanilat, iar in umplutura omletei cateva picaturi de esenta de rom.

2

A fost un gust surprinzator, rafinat si a mers foarte bine cu un pahar de vin rosu dulce de Bordeaux. Daca nu aveti, merge si o sampanie. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu bezea (Reteta din Turul Frantei Eurosport)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de lamaie si bezea