Negresa de post

de lucy2002 in Prajituri, 15 Apr 2019 | 4076 vizualizari

 

Dupa cum ati vazut reteta, eu am folosit doar gemul de prune ca indulcitor si nu am pus zahar decat la glazura.  Imi place mult cum a iesit negresa, ciocolatoasa destul de dulce, aromata, delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr faina
  • un borcan 720gr gem de prune
  • 300ml cafea + 2 plicuri capucino cu rom
  • 100ml ulei
  • 200ml apa minerala
  • 250 gr de nuca
  • esenta de rom
  • un pliculet praf de copt +1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • doua linguri de zeama de lamaie sau otet
  • un praf de sare
  • 4 linguri cacao
Glazura: 4 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 50gr margarina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post :

Intr-un bol adaugam: gemul de prune, cafeaua cu cele doua plicuri de capucino dizolvata, apa minerala, uleiul, esenta de rom, praful de sare si amestecam bine. Adaugam pe rand cele patru linguri de cacao,praful de copt, bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie( otet)faina in ploaie si la urma nucile care au fost uscate la cuptor si maruntite.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, deasupra presaram o mana de nuci maruntite si o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea, daca scobitoarea este curata atunci este gata. Lasam prajitura sa se raceasca, intre timp facem glazura.

Am pus intr-o craticioara zaharul cu apa si cacao la fiert, amestecam bine , dupa ce s-a dizolvat zaharul am adaugat 50 gr de margarina, amestecam si  lasam un pic pe foc sa se lege apoi turnam glazura peste prajitura. O portionam cand este rece.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Gherca Daniela 1

15.04.2019, 22:40

-Licurici- 1

16.04.2019, 08:10

Panacris 1

18.04.2019, 13:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada