Prajitura Rudy

de Lavinia in Prajituri, 9 Oct 2013 | 13014 vizualizari

 

Este absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 linguri mari de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 galbenus

Umplutura:

  • 750 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 3 oua mari
  • 1 lingura de gris
  • 80 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Amesteca intr-un bol incapator faina,zaharul,praful de copt si cacaua.

Adauga galbenusul si untul rece taiat bucatele si incepe sa framanti cu varful degetelor pana ajunge la consistenta unor firmituri.(ca la crumble)

Da aluatul la rece pana prepari crema/umplutura.

Mixeaza branza de vaci cu zaharul,galbenusurile si semintele pastaii de vanilie apoi adauga grisul.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare.

Adauga spuma in 2-3 transe si amesteca usor cu o spatula apoi adauga stafidele.

Imparte aluatul in 2 .

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si presara primul start de firmituri .

Adauga crema din loc in loc apoi niveleaza usor cu o spatula cu mare grija pentru a nu strica stratul de firmituri.

Presara si al doilea strat apoi baga prajitura in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.

Lasa prajitura la racit apoi portioneaza dupa plac!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]