Minciunele

de opia in Dulciuri, 6 Noi 2009 | 9508 vizualizari

Minciunele

 

Minciunele (uscatele sau scovergi) sunt un deset rapid. Tin foarte mult timp si sunt mai bune odata cu trecerea timpului.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 oua
  • 2-3 linguri de smantana groasa
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie rasa
  • 100 g de zahar pudra
  • 1 lingura de rom
  • faina cat cuprinde coca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Se pun toate componentele intr-un castron si se amesteca bine. Din zaharul pudra se opreste jumatate pentru pudrat la urma. Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena si potrivit de moale. Se pune pe planseta presarata cu faina si se intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie fasii lungi de 10-12 cm si late de 2-3 cm, se face o crestatura pe mijlocul fiecareia in lung, in care se introduce unul din capetele fasiei, scotandu-se pe partea cealalta, capatand astfel aspect de fundulita. Se prajesc pe rand, intr-o tigaie adanca cu ulei mai mult si bine incins. Cand capata o culoare aurie sunt gata si se scot cu o spumiera de sarma. Se pun pe o hartie alba, de preferat servetel, si dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar vanilat si se seaza pe un platou rotund.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti