Midii/Scoici umplute si gratinate

de Catalina L in Fructe de mare, 17 Apr 2015 | 6895 vizualizari

 

Ce-mi plac,....Sunt unele dintre cele mai apreciate delicatese din întreaga lume şi cresc chiar în Marea Neagră.

Sunt crescute în sisteme de miticultură, în plantații speciale marine.
Sunt la fel de gustoase crude sau gătite. Cu o singură condiţie - să fie proaspete.
Midiile se consumă în general fierte, însă sunt apreciate și crude, la fel ca stridiile.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 1 pahar de vin alb (15 cl)
  • cimbru , dafin
  • sare, piper

pentru umplutura:

  • 100 g unt ,1 buchet de patrunjel, 3 catei de usturoi
  • bacon prajit, cascaval ras, roquefort
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici umplute si gratinate:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  
Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 
Intr-o cratita se gatesc  midiile la foc iute, cu ceapa, ierburile si vinul alb pana se deschid- 10 minute.
Pastrati numai partea unde midia a ramas si sosul.

  • Midii gratinate cu cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu un pic de sos. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si cascaval:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Presarati cascaval ras si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu bacon si roquefort:

Umpleti fiecare midie plina cu sos si cu bucatele de bacon prajite. Puneti bucatele de roqueforts si un pic de piper. Se pune la cuptor pentru 10 minute.

  • Midii gratinate cu unt de usturoi:

Se toaca la mixer patrunjelul si usturoiul.  
Se amesteca bine cu untul si se asezoneaza.
Umpleți fiecare midie cu untul de usturoi. 
Se pune la cuptor pentru 10 minute.

Untul de usturoi se foloseste de obicei pentru a face melci umpluti si gratinati.

   

 

Pofta Buna !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici umplute si gratinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Adele 1

17.04.2015, 22:07

Panacris 1

17.04.2015, 22:20

Ooooo, ai adus rețete 4 în 1Bunnnee, de probat și degustat

dantes 1

18.04.2015, 07:55

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]