Creveti cu usturoi

de Ina in Fructe de mare, 9 Mai 2016 | 11283 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc si mananc creveti.  Exact: pana acum n-am mancat creveti :P 
Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :))))  )
Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P 
Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveti decorticati, congelati
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri de coniac,
  • 50ml ulei de masline extra virgin,
  • busuioc,
  • suc de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .

Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii. 

Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit. 

Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita. 

TIPS-URI

1

Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti sotati in usturoi, ghimbir si sos de soia