Astăzi plecăm cu inspirație din bucătăria italiană și pregătim un preparat savuros cu vinete, sos de roșii și multă mozzarella. Pentru Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente: vinete, usturoi, sos de roșii, mozzarella și busuioc.
Cum se prepara Melanzane alla parmigiana - Varianta reinterpretată, plină de savoare:
Feliază vinetele rondele și presară sare peste ele ca să își lase zeama.
Pune la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie și prăjește vinetele pe ambele părți, apoi scoate-le pe un platou.
Toacă mărunt usturoiul.
În aceeași tigaie, pune ulei de măsline și călește rapid usturoiul, apoi adaugă sosul de roșii și puțină apă. Toacă puțin busuioc și pune-l peste sos și condimentează cu sare și piper. Lasă la fiert câteva minute.
Pune feliile de vinete în sos și adaugă multă mozzarella. Lasă pe foc câteva minute până mai fierb vinetele și se topește mozzarella. Pune frunze de busuioc pentru un plus de aromă.
Servește totul cu poftă, este o mâncare foarte gustoasă.