Mazare cu sos alb

de ana in Mancaruri de legume, 2 Mar 2011 | 20663 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr mazare
  • 1 morcov
  • 100 gr muschi afumat
  • 200 ml apa
  • un cub de unt
  • Pentru sos:
  • 1 cub de unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • 150 ml apa
  • 5 linguri smantana grasa
  • 150 gr branza
  • sare si piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos alb:

Sosul: Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti  peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam smantana si o lasam sa fiarba o jumatate de minut dupa care adaugam branza si amestecam pana se incorporeaza in sos.

 Intr-un alt vas,alta tigaie topim celalat cub de unt peste care adaugam muschiul ,mazarea si morcovul taiat cubulete.Le lasam putin cca 1 minut apoi adaugam apa punem capacul si lasam pana scade toata apa.

Cand a sczut apa adaugam sosul asezonam cu sare si piper si mai clocotim 1 -2 minute.

TIPS-URI

1

Daca braza nu se topeste uniform blenduiti sosul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare noua cu dovlecel si scarita afumata