Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita

de anuta in Mancaruri de legume, 24 Mai 2019 | 2093 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie
De sezon!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac verde,
  • 1/2 cescuta de orez cu bob rotund,
  • 1 lingurita de pasta de tomate,
  • ulei de masline,
  • 1 ceapa rosie,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 1 ardei rosu,
  • sare ,
  • 1 lingurita de amestec uscat (cimbrisor, oregano, dafin, piper, maghiran, busuioc),
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare,
  • nucsoara macinata,
  • marar verde,
  • oua de prepelita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita:

Spanacul verde curatat si spalat bine se da in 2-3 clocote, apoi se scurge si se trece sub jet de apa rece.

Se curata ceapa, usturoiul si ardeiul, se spala si se taie marunt, apoi se calesc intr-un strop de ulei de masline, se adauga orezul si spanacul oparit, lingurita de pasta de tomate; se adauga o ceasca de apa, sare, condimentele uscate si amestecul de legume deshidratate, se acopera si se fierbe la foc domol, amestecand usor, din cand in cand, se mai pune cate un pic de apa daca orezul inca este tare, pana acesta se inmoaie si scade toata zeama. La sfarsit se presara nucsoara macinata si marar tocat fin. Se serveste calda cu oua de prepelita posate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de spanac verde si orez cu oua posate de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac in sos bechamel