Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar

de miki_a in Curcan, 19 Ian 2016 | 5235 vizualizari

 

Din titlu v-ati cam dat seama despre ce este vorba!
Am vrut o altfel de mancarica iar din ingredientele simple enumerate a iesit una foarte gustoasa si colorata, numai buna de servit pe timpul deosebit de rece!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan (fara piele si os);
  • 1 ceapa rosie tocata marunt;
  • 1 morcov ras fin;
  • 2 catei de usturoi taiati feliute subiri;
  • 450 g fasole verde (congelata);
  • 450 g dovleac placintar;
  • 10 boabe de piper;
  • 3 foi de dafin;
  • 700 ml supa de pasăre (sau de legume);
  • 200 ml suc gros de rosii;
  • 1/2 legatura de patrunjel;
  • sare dupa gust;
  • 2-3 linguri de ulei pentru prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar:

Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede).

Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se albească pe toate părțile, întorcând-o ușor. Carnea va lăsa și suc propriu dar o lăsăm să fiarba acoperită, la foc mic. După caz, se pot adăuga câteva linguri cu supă pentru a preveni arderea.

Între timp, pregătim celelalte ingrediente (cum am precizat în listă): 

- scoatem fasolea din congelator (nu trebuie fiartă înainte, dar nici să fie calup);

- tocăm ceapa și usturoiul;

- radem morcovul;

- curățăm dovleacul de coajă și semințe.

Când carnea este pe jumătate făcută se pun legumele, treptat, amestecând de fiecare dată. Se adaugă supă, puțin câte puțin, până când mâncărica ajunge la consistența dorită (mai zemoasă sau mai scăzută). Lasăm să se pătrundă bine.

După ce carnea și legumele au fiert se pun condimentele (piperul și foile de dafin) și sucul de roșii. După caz, se sărează (nu sărați înainte de a pune sucul de roșii).

Se mai fierbe 10 minute, timp în care se curăță și se toacă verdeața.

Se oprește focul, se pune verdeața și se lasă câteva minute să se infuzeze.

Se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță, murături, salate proaspete sau ardei iuți.

Este o mâncărică care fierbe destul de repede și este foarte ușoară.

Succes și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din carne de curcan cu fasole verde pastai si dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

reisnaor_2006 1

19.01.2016, 14:11

bunaaaaaaaaaaaaa

Bunica 1

19.01.2016, 17:41

Interesantă combinație!

miki_a 1

20.01.2016, 16:50

Multumesc mult tuturor! E o combinatie intr-adevar interesanta si foarte buna, dar mai ales e bine ca toate legumele se gatesc rapid!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de curcan si ciuperci