Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"

de mary993 in Vita, 23 Sep 2013 | 4587 vizualizari

 

Desi imi ia mult timp pentru coacere, e foarta gustoasa si una dintre mancarurile care se pot servi cu legume diferite, purè de cartofi sau de brocoli;)Incercati-o!;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita proaspata
  • o rosie mare
  • pasta de tomate(in cazul meu ketchup pentru ca terminasem pasta de tomate)
  • 2 foi dafin
  • piper
  • sare
  • 2 lg pline de ardei macinati sau tocati
  • ceapa daca va place (de data asta nu am pus)
  • 1,5 litri apa
  • un morcov dat prin razatoare
  • cateva fire de patrunjel sau telina
  • putin ulei de masline
  • pireu de cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino":

Se pune intr-o oala antiadereta uleiul de masline,rosia taiata marunt,morcovul ras,ardeii tocati, pasta de tomate sau ketchup-ul, pana se calesc toate putin.

Se toarna jumatate litru de apa si se lasa la fiert.

Intre timp se taie bucati nici prea mari nici prea mici(la fierbere se rup singure) si se pun in apa ce clocoteste.

Peste, se pune litrul ramas de apa,sarea,piperul si foile de dafin.(se condimenteaza dupa gust)..

Carnea mea a fost gata in 5 ore.am lasat-o sa fiarba bine pana ce s-a putut sfarama cu lingura sau furculita

.Apa a mai scazut intre timp si am mai pus din cand in cand.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas in varianta Italiana sau "Spezzatino"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

pe 04.09 la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu costite de vitel