Rasol de vita cu legume la cuptor

de Constelatialeu in Vita, 26 Oct 2015 | 4119 vizualizari

 

Nu sunt fan carne de vita, dar azi mi-au picat ochii pe niste rasoale, aratau tare bine si mi-am zis ca nu-i rau sa incerc...apropo, iubesc ciorba de vita, e un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de rasol feliat cca 500 g
  • 2 morcovi mai micuti
  • 1 pastarnat mic
  • 1 ceapa de apa mai maricica
  • 1 ardei capia rosu
  • 3 cartofi mai micuti
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • faina
  • catei de usturoi
  • rosii cu ardei conservate
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita cu legume la cuptor:

Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele calite adaugam si rondele de cartof. Spalam rondelele de rasol, le uscam cu un servet. Separat amestecam putina faina cu sare, piper si cimbru, tavalim rasoalele prin faina si apoi le punem in tigaie si le rumenim pe ambele parti. Cand s-au rumenit le scotem si le asezam pe patul de legume, turnam vinul si apa, acoperim vasul cu hartie de copt. dam vasul la cuptorul preincalzit, cca 30 min la foc mare, apoi reducem focul la mediu si lasam la cuptor pentru 2 ore. Dupa doua ore, adaugam usturoiul taiat si rosiile cu ardei conservate. Acoperim din nou cu hartia de copt si mai lasam 20 min , dupa aceea scoatem hartia de copt si lasam inca 20 mni la cuptor. Servim cu orice fel de acritura..chiar si eu sunt buna pe post de acritura.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci