Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

de Bucataras in Dulciuri, 8 Ian 2025 | 7955 vizualizari

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected

       

      Toată lumea iubește gogoșile, indiferent de varianta în care sunt făcute. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă cu care obții cele mai pufoase gogoși de casă.
      Pentru aceste Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, zahăr, unt, ouă, lapte, drojdie.

       

      INGREDIENTE

      • Ingrediente Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă:
      • 500 g făină de grâu
      • 75 g zahăr
      • 50 g unt
      • 350 ml lapte
      • 2 gălbenușuri
      • 7 g drojdie uscată
      • 2 plicuri zahăr vanilat
      • zahar pudră
      • esență de lămâie
      • un praf sare
      Portii: 20
      Timp de preparare: sub 120 minute

      MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă:

      Cum se prepara aceste Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă:

      Topește untul într- cratiță, apoi adaugă laptele și lasă cât să se încălzească. 

      Într-un bol, cerne făina, fă un locaș și adaugă în mijloc drojdia, apoi laptele cu untul topit. Adaugă zahărul, zahărul vanilat, esența de lămâie (dupa gust), un praf de sare și cele 2 gălbenușuri. Amestecă toate ingredientele cu o spatulă, apoi scoate aluatul pe un blat și frământă-l bine până devine omogen și dens. Pune aluatul înapoi în bol, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l la dospit pentru o oră sau până își dublează volumul. 

      După ce a dospit, scoate aluatul pe blatul de lucru înfăinat și întinde-l în strat egal, cu grosimea de aproximativ 1 cm. 

      Decupează discuri cu ajutorul unui decupator sau pahar. Lasă-le 10 minute la temperatura camerei, apoi prăjește-le pe ambele părți, în baie de ulei încins, la foc potrivit. Scoate-le pe un platou tapetat cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei. 

      Le poți pudra cu zahăr după ce se răcesc puțin. 

      Sunt foarte pufoase, gustoase și le poți servi alături de un pahar cu lapte sau după gust.

      Încearcă și rețeta de Gogoși simple, dar foarte pufoase și bune sau rețeta de Gogoși de post.

      Îți recomandăm și rețeta de Gogoși răsucite, cele mai bune și mai pufoase.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă" nu uita sa-i faci un review.
      Cele mai

      Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

      Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

      ieri la 18:06

      Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

      ieri la 10:56

      Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

      pe 09.04 la 08:39

      Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

      pe 09.04 la 08:34

      TOP
      utilizatori

      Valclaudia

      1200 puncte

      oanapl

      1155 puncte

      Rocsi

      248 puncte

      Gherca Daniela

      205 puncte

      mena29

      100 puncte

      CONTACT

      Contact

      Bucataras.ro
      hello@bucataras.ro

      RETETA RECOMANDATA
      Gogosi americane - Donuts