Gogosi pufoase si aromate

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Oct 2014 | 4035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1plic zahar vanilat
  • 6 linguri de zahar
  • 70 g unt sau margarina
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie si portocala
  • un praf de sare
  • In plus:
  • ulei pentru prajit si zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase si aromate:

Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa creasca. 

Peste faina punem drojdia, ouale, laptele caldut, zaharul, vanilia si esentele dupa gust, framantam pana obtinem un aluat omogen si la final punem untul topit si caldut; framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, la loc caldut, de preferat acoperit cu folie transparenta.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul pe masa presarata cu faina, si cu ajutorul unui pahar formam cercuri pe care le mai lasam la crescut cca. o jumatate de ora.

Intr-o tigaie punem ulei si cand este foarte incins adaugam cercurile de aluat, le prajim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas acoperit cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.

La final pudram cu zahar pudra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi berlineze