Gogosari in sos de mustar

de Lau in Conserve, 4 Ian 2019 | 3910 vizualizari

 

Reteta romaneasca
M-am inspirat de la Merisor

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari fara seminte
  • 150 g zahar
  • 150 g mustar clasic
  • 100 g mustar cu hrean
  • 250 ml otet
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri sare grujoasa
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe mustar
  • 5 frunze de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos de mustar:

Gogosari spalati ii curatam de cotoare,seminte si nervuri dupa care le taiem in 4 sau 6 depinde de marimea lor.

Intr-o oala adaugam restul de ingredinte si puem pe foc amestecand ocazional pana ce se topeste zaharul si incepe sa fiarba.

Adaugam pe rand gogosari in sos cat sa incape ca sa fie acoperiti de sos.

Ii amestecam usor cu o paleta si lasam cca 5 min sa fiarba in sos dupa care scoatem intr-un alt vas.

Repetam pana ce terminam toti gogosari.

Umplem borcanele cu gogosari(eu am acoperit vasul cu un capac si au fost calduti)turnam sosul de mustar si agitam bine borcanele pentru a patrunde si intre feliile de gogosari.

Lasam sa se raceasca dupa care le depozitam in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la borcan dulci acrisori