Gem de prune roşii

de botcrina in Dulceata / Gem, 30 Aug 2015 | 4366 vizualizari

 

Eu folosesc acest gem pentru cornuleţe sau prăjiturele, este puţin acrişor şi se combină perfect cu gustul dulce al prăjiturilor.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune
  • 5 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • o lingurita conservant
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune roşii:

Se spală prunele şi se scot sâmburii. Se stoarce sucul de lămâie peste fructe.

Se pun într-o cratiţă la foc potrivit.

După ce s-au pătruns fructele şi nu se mai văd bucăţi întregi, se adaugă zahărul.

Se amestecă în continuu ca să nu se lipească.

Se ia de pe foc când a scăzut la jumătate. Cand este gata se pune conservantul si se amesteca cu gemul.

Se pune în borcane curate şi bine uscate.

Se închid şi se pun în haine la dust cald.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

pentru o aromă mai dulceagă se poate adăuga vanilie;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune rosii