Dulceata de visine

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 29 Iun 2011 | 4676 vizualizari

 

Pentru mine e cea mai gustoasa dulceata!

 

INGREDIENTE

  •     4 kg visine
  •     2 kg zahar
  •     sucul de la o lamaie
  •     1 lime
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele, curatate si spalate, le-am pus intr-un vas impreuna cu un kilogram de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat  peste noapte, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi visinele si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit,  fara a amesteca, pana cand compozitia s-a legat. (cam 4-5 ore)

Pentru a ne da seama daca a fiert suficient, scoatem 2-3 linguri din dulceata si le lasam sa se raceasca bine.

Borcanele, le-am tinut pentru 20 de minute in cuptorul incins, dupa care am pus in ele dulceata fierbinte,  am strans capacele, si, le-am lasat sa se raceasca treptat, in cuptor.

Eu am gustat-o deja!

Sa aveti pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Dya Daniela Andrei 1

02.07.2011, 17:03

Ligia Bxl 1

15.07.2011, 21:43

offf mi sa facut apa in gura

Dya Daniela Andrei 1

15.07.2011, 23:18

Ligia draga mea! iti trimit un borcanel prin posta!?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]