Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi

de Satisfyyourcravings in Vita, 29 Noi 2018 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati muschi de vita
  • 300 grame cartofi
  • 150 grame rosii cherry
  • 150 grame fasole verde pastai
  • 15 grame oregano proaspat
  • 30 grame masline verzi
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • putin unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi:

Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca, usturoiul se piseaza si oregano se toaca. 

Se adauga sare, piper si putin ulei peste cartofi si se amesteca bine. Se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor si se coc, pe raftul superior al cuptorului, 25-30 de minute. 

Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mare spre mediu si se adauga fasolea. Se soteaza 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putina apa daca este nevoie. Se adauga sare, piper si rosiile si se mai lasa 3 minute. Se adauga oregano si usturoiul, se mai gatesc 1 minut, apoi se transfera intr-un bol mare. 

Se incalzeste o tigaie cu fund dublu, la foc mare, cu putin ulei. Se adauga friptura si se frige 3-4 minute pe parte, intocand-o dupa fiecare minut. In ultimele 2 minute, se adauga untul. Pentru friptura bine facuta se mai lasa 2 minute pe fiecare parte. Se lasa la odihnit 5 minute. 

Intre timp, se adauga cartofii peste fasole si rosii, impreuna cu maslinele si otetul balsamic. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se taie friptura fasii, se presara cu sare si piper si se serveste cu salata calda si untul ramas in tigaia in care a fost gatita friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]