Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez

de Retete cu Margareta Cismasiu in Curcan, 30 Ian 2015 | 3208 vizualizari

 

O friptura nemaipomenit de gustoasa. O imbinare perfecta de gusturi si arome: piept de curcan, orez, muraturi,ierburi aromate.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de curcan,
  • 1 cana orez cu bob lung,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • cimbru,
  • coriandru,
  • turmenic,o
  • cescuta ulei de masline,
  • o ceasca vin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez:

Pieptul de curcan se feliaza si se aranjeaza intr-o cratita.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru,cimbru,se toarna deasupra uleiul ,vinul si un pic de apa.Se adauga usturoiul pisat.Se  acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit,la foc mic, pana scade aproape toata zeama.Intre timp,se intorc feliile de carne pe ambele parti.Daca nu e facuta carnea,se mai pune un pic de apa si se mai lasa pe foc.

Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare si un pic de ulei.La o cana de orez se pun 2 cani de apa.Se adauga un morcov dat pe razatoare,sare,piper,turmeric.Se lasa pe foc pana scade apa si orezul este al dente.Se stinge focul si se acopera vasul cu un capac.Se lasa sa stea 5 minute acoperit dupa care se serveste, ca garnitura, langa feliile de friptura alaturi de muraturi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan inabusita cu ierburi si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura mixta de curcan si pui