File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta

de iulianatanase in Salau, 26 Oct 2010 | 8830 vizualizari

 

Vazusem filmul "julie and julia" si mi-a starnit mult interesul acest sos beurre blanc de care ziceau ca-i nemaipomenit cu peste si m-am gandit sa-l incerc.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste (platessa am avut eu,un fel de calcan)
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • pt beurre blanc:
  • 3 cepe esalota
  • 100 ml.supa de carne
  • 150 ml vin alb de calitate
  • 80 gr.de unt
  • Pt garnitura de conopida:
  • o conopida micuta
  • 2 -3 linguri ulei masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta:

Puteti fierbe prima data conopida 5-6 min. in apa putin sarata si o puneti la scurs.

Incepeti sa preparati sosul caci dureaza destul de mult.Taiati fin ceapa esalota si puneti-o la fiert cu vinul alb si 1/2 din cantitatea de supa.Trebuie sa se reduca pana la nivelul cepei,adica mult de tot,din cand in cand gustati si mai adaugati supa ca,ceapa sa reuseasca sa fiarba.La sfarsit lichidul se reduce pana a ajunge 1/3 din ceea ce a fost.La mine a durat cam 45-50 min., ca mi se parea ceapa tot tare si am mai pus supa.Cand lichidul a scazut ,eu am mixat ceapa cu minipimerul(altii strecoara ,unii lasa asa)si imediat in lichidul fierbinte rezultat am inceput sa adaug bucatele de unt foarte rece si sa bat energic cu un tel in forma de para.Se formeaza un sos alb,dens  foarte fin.Puteti adauga sare si piper dupa gust.eu am pus si putin Chivas taiat fin.

Dati fileurile de peste prin faina si rumeniti-le usor in putin ulei de masline,pastrati-le la cald.Conopida impreuna cu usturoiul pisat,ardeiul iute taiat fin si 2-3 linguri de ulei se pun 5 min. pe foc la imprietenit.Adaugati patrunjel verde la sfarsit,sare si piper dupa gust.Asamblati pestele cu conopida in farfurie si sosul beurre blanc .Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi ce fileuri de peste aveti,important e su nu aiba oase

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste (platessa) cu sos beurre blanc si conopida picanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Şalău la tavă