Fasole boabe cu ciolan

de Gicuta in Porc, 23 Iun 2015 | 9446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un ciolan afumat
  • o ceapa
  • un morcov
  • o telina mica
  • 1 ardei rosu si verde
  • o frunza de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • boia iute
  • o legatura patrunjel si marar
  • Pentru prajeala:
  • o ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe cu ciolan:

 Fasolea se lasa in apa la inmuiat peste noapte

 A doua zi se schimba apa si se pune la fiert . Cand apa da de cateva ori in clocot, se arunca si se inlocuieste cu alta apa calda. Schimbam apa de doua ori.

Punem fasolea in oala sub presiune impreuna cu ciolanul , frunza de dafin ,un praf de sare si legumele si fierbem 20-25 de  minute. Scoatem ciolanul, si cand se racoreste alegem carnea de pe os, o taiem in bucati potrivite si o punem din nou in fasole.

Pentru "prajeala'': Ceapa se toaca marunt si se adauga in uleiul incins. Se lasa sa se inmoaie, se adauga pasta de tomate si se mai lasa 7-8 minute. Se pune peste fasole si se fierb impreuna 5-10 minute. Se condinmenteaza cu sare si piper, cimbru si boiaua de ardei.  Se inchide focul si se adauga patrunjelul si mararul tocat. Pofta mare!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]