Farfalle a la bolognese

de Steffy in Farfalle, 11 Iun 2012 | 7166 vizualizari

 

In weekend m-am gandit sa fac un meniu italian, astfel am pregatit farfalle (fluturasi le zic eu) a la bolognese. Este o reteta satioasa, dar necesita ceva timp de pregatire. Daca va plac pastele, va invit sa pregatiti reteta facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g farfalle (paste fluturasi)
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 350 g mozarella
  • 50 g cascaval
  • 200 g iaurt
  • un ou
  • 3 felii sunca presata
  • 750 ml bulion de tomate
  • o ceapa mica
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper, oregano
  • o cana de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle a la bolognese:

Se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu o lingura de ulei de masline. Adaugam carnea tocata de curcan; cand aceasta isi schimba culoarea, punem bulionul de tomate si cana de apa.

La sos folosim o cratita mai inalta. Adaugam in sos: sare, piper si oregano dupa gust. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, daca este nevoie mai adaugam apa. Sosul trebuie sa fie la consistenta ca o ciulama.

Separat taiem cubulete sunca si dam pe razatoare mozarella si cascavalul. Folosim o tava mai inalta in care punem prima data un polonic de sos. Asezam un sfert de paste farfalle (fara a le mai fierbe inainte) peste care punem jumatate din cubuletele de sunca si tot cascavalul. Punem sos deasupra si repetam operatiunea: farfalle - sunca ramasa - mozarella rasa, pana terminam toate ingredientele.

La final punem multa mozarella si oul amestecat cu iaurtul.

Se introduce la cuptorul preincalzit aproximativ 40 minute. Se consuma cu mare placere.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle a la bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor