Evantai de vinete

de Miha in Mancaruri de legume, 13 Dec 2011 | 6326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 1 ceapa mica
  • 1 rosie
  • bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
  • cascaval feliat
  • Pentru sos:
  • 2 catei usturoi
  • 100 g iaurt gras
  • marar verde tocat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de vinete:

Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent. Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]