Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie

de RuxyRux in Dulciuri, 11 Dec 2019 | 4236 vizualizari

 

Vin cu drag si bucurie la voi sa va aduc o tarta minunata, delicioasa, cu umplutura de mar si scortisoara, cu o aroma pur si simplu irezistibila.
De cate ori simt parfumul merelor, ma duc automat cu gandul la o placinta calda, aburinda numai buna de savurat!

 

INGREDIENTE

  • 140 gr. unt gras( 82%)
  • 240 gr. faina de patiserie( plus o lingura pentru infainat)
  • 120 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou mare
  • un varf de cutit de praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala( BIO)

Umplutura:

  • scortisoara
  • 8 mere mari ionatane
  • 6 linguri zahar brun
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie:

Aluatul se prepara simplu: untul rece taiat in bucati se amesteca cu faina cernuta, cu zaharul, oul, vanilia, praful de sare si cel de copt si se framanta pana la omogenizare, apoi se infaineaza usor si se pune la rece pentru o jumatate de ora.

Merele se spala, se curata si se razuie.

Se intinde aluatul, se pune in tava,  se lasa marginile mai sus, se asaza merele deasupra se presara zaharul brun, vanilia, scortisoara si se lasa marginile peste umplutura.( Ii puteti da forma dorita).

Tarta se coace la 190 de grade in jur de 45- 50 de minute sau  pana se rumeneste frumos.

Cand se scoate tarta din cuptor, se lasa complet la racit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Va doresc pofta buna la desertul cu parfum de copilarie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu mere, scortisoara si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Spartak