Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

de madi_marin in Dulciuri, 16 Mai 2020 | 10323 vizualizari

 

,,aluaturi de casa,,
 
Sursa Youtube

 

INGREDIENTE

Aluat tava 20/25 cm :

  • 3 gălbenuşuri
  • 65 g unt gras
  • 35 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr Bourbon
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 180 g făină
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 180 g iaurt
  • 200 g smântână fermentată
  • 1 pliculeţ zahăr Bourbon
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g merişoare confiate sau stafide
  • 1 fiolă esenţă de rom

În plus :

  • zahăr pudră vanilat pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras:

Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un aluat ( puţin sfărâmicios, nu omogen), care se dă la rece pentru 30 de minute, împachetat în folie de plastic.

Umplutura: iaurtul şi smântâna se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat, esenţa , făina şi merişoarele. Se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, apoi se combină cu crema de iaurt şi smântână.

Aluatul se scoate de la rece, se cântareşte o biluţă de 100 g din el, aluat ce se va da la congelator. Restul de aluat se întinde direct pe foaia de copt la dimensiunea tavii. Se pune în tavă, se adaugă toată umplutura, apoi se rade deasupra aluatul de la congelator.

Se coace la 190 grade căldură sus/jos fără ventilaţie , pentru 30 de minute.

Se lasă la răcit complet în tavă, apoi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se porţionează şi se poate pudra cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri pufoase cu gem