Desert pasca fara aluat

de Xandrinne in Dulciuri, 12 Apr 2018 | 4193 vizualizari

 

Bunatati de Paste...
 
O reteta descoperita pe blogul Teodorei, care mi-a placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 200 g zahar pudra,
  • coaja de lamaie, un praf de sare,
  • 750 g ricotta,
  • 50 g faina,
  • 150 g mix de fructe,
  • esenta de rom.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca fara aluat:

Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm).

Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere.

In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce aveti la indemana) am pus galbenusurile, coaja de lamaie, putina sare si zaharul si am mixat pana isi dubleaza volumul. Am adaugat ricotta si faina si am amestecat.

Am scurs mixul de fructe de apa si l-am  adaugat in compozitie. Separat am mixat albusurile pana au devenit o spuma ferma, pe care am incorporat-o cu miscari lente in compozitia de galbenusuri.

 Am turnat compozitia de pasca fara aluat in tava pregatita si am dat-o la cuptor pentru cca. 40 de minute.

 Odata coapta, am lasat pasca sa se raceasca complet.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]