Desert gogosele rapide cu iaurt

de claudiaO in Dulciuri, 10 Mai 2017 | 5328 vizualizari

 

Pofta mare de gogosi, ingrediente la indemena, putin chef de treaba si gata!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr iaurt mai gras
  • 3 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit cu bicarbonat
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • coaja de la jumatate de portocala
  • 2 plicuri cu zahar Bourbon
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosele rapide cu iaurt:

Intr-un castron incapator, punem ouale, sarea si zaharul si frecam cu o lingura pana se dizolva. Adaugam zaharul Bourbon, coaja de citrice si iaurtul si amestecam bine. Faina o amestecam cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem incet peste compozitie; amestecam cu grija, pana obtinem un aluat moale, consistent care curge.

Incingem ulei intr-o craticioara si punem cu clestele de inghetata gramajoare de aluat la prajit. Cand incep sa se rumeneasca gogoselele, se intorc singure sau le ajutati.

Dupa ce s-au bronzat pe toate partile, le scoatem pe servet absorbant, lasam sa se raceasca putin, apoi le tavalim prin zaharul vanilat.

Servim simple, cu dulceata sau smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele rapide cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

ieri la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 10:24

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

pe 06.04 la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert traditional, malai ardelenesc, dupa o reteta mostenita de la bunica