Trufe

de Ancutsa in Dulciuri, 23 Aug 2016 | 5555 vizualizari

 

Aceasta reteta am invatat-o de la mama acum 2 ani, cand am postat-o si pe blog, este una dintre preferatele mele. Trufele sunt pentru mine festive, imi place sa le pregatesc de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Un pahar cu apa;
  • un pahar cu zahar;
  • 50 g cacao;
  • o jumatate kg biscuiti;
  • 50 g unt;
  • 200 g nuci macinate;
  • 1 lingura rom;
  • visine, nutella
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trufe:

 

Se fierbe apa cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa putin siropul.

Dupa ce se ia de pe foc, se adauga untul si romul.

Cand se raceste, se adauga nucile si biscuitii.

Se amesteca toate ingredientele, apoi, din amestecul rezultat, se fac mici sfere.

Le lasam simple sau le putem umple cu visine ori cu Nuttela si crant!

In cele din urma, se rostogolesc trufele prin cacao pudra, apoi se asaza pe hartie din comert.

Vom obtine cam 30 de trufe.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/04/trufe.html

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Ancutsa 1

03.09.2016, 23:00

Draga Rux, ma bucur mult ca ti-au placut!

iry-gabriela 1

08.11.2016, 11:39

Direct la favorite

Ancutsa 1

08.11.2016, 21:56

Irina, ma bucur ca ti-a placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Esenta de vanilie si zahar vanilat