Desert de mar copt in sos caramel

de RuxyRux in Prajituri, 11 Noi 2010 | 10869 vizualizari

 

Poate fi ceva mai simplu si mai delicios?

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • un pumn de nuci
  • o mana de stafide
  • scortisoara
  • vanilie
  • o cana de zahar brun
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de mar copt in sos caramel:

Punem o jumatate din cantitatea de zahar, putina apa pe fundul tavii de jena si il caramelizam, lasam putin la racit, cat sa nu ne frigem, dar tavalim merele in caramel cat e inca fierbinte. Adaugam merele curatate de coaja si scobim interiorul de casuta cu seminte. Luam fiecare mar si-l tavalim putin prin zaharul caramel. Il umplem apoi cu nuci, stafide, scortisoara, vanilie si dam la cuptor pana se rumenesc...e o bunatate!

TIPS-URI

1

Folositi cutterul special de bucatarie pentru a face acele zigzaguri...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de mar copt in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa cu mure si frisca