Desert cosulete cu dulceata si nuca

de Dea_Dea in Dulciuri, 19 Mar 2020 | 3691 vizualizari

 

Acum e acum, doamne le ador tare mult, dar nu le-am facut niciodata, poate va intrebati de ce ?Pentru ca nu stiu sau pentru ca intotdeauna facea altcineva si eu mancam :))

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE ALUAT:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr untura(la temperatura camerei)
  • 1 lingurita praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • dulceata de care aveti eu am folosit se zmeura.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu dulceata si nuca:

Aluat:
Punem intr-un bol galbenusurile, zaharul, smantana si untura, amestecam bine pana se omogenizeaza si adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,  putin cate putin pana obtinem aluatul dorit, numai bun de modelat. Am luat cate o bucata de aluat , am pus-o in forma si am modelat-o dupa peretii formei. Trecem acum la umplutura.
Umplutura:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, se adauga nuca macinata si se amesteca cu o spatula de jos in sus.
Punem in cosulete dulceata si deasupra spuma de ou cu nuca. Le vom coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius pentru 20-30, pana incep sa se rumeneasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu dulceata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Regina Maria