Cupcakes Cu Champagne Buttercream

de Anamaria Cook in Dulciuri, 31 Iul 2013 | 4113 vizualizari

 

INGREDIENTE

Cupcakes:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar tos
  • 50 g zahar brun
  • o lingurita extract de vanilie sau semintele unei pastai
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 10 g praf de copt
  • un praf de sare
  • un pumn afine
  • 4-5 capsune
Champagne Buttercream:
  • 150 g unt
  • 275 g zagar pudra
  • 2 linguri amidon din porumb
  • colorant alimentar rosu
  • 50 g sampanie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes Cu Champagne Buttercream:

Cupcakes:   Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie si ouale (unul cate unul), daca amestecul incepe sa se taie adaugati cateva lingurite de faina si mixati pana se leaga. Folosind o spatula sau o lingura de lemn incorporati faina amestecata cu praful de copt si praful de sare. Turnati compozitia in forme de cupcakes (reteta spune sa impartiti compozitia in 12 forme insa mie mi-au crescut cam mult asa ca puteti umple formele doar pe jumatate si coaceti restul de compozitie la final).

Taiati capsunele in felii potrivite, apoi "ornati" jumatate cu capsune si cealalta jumatate cu afine.

Coaceti in cuptorul incins la 180 C/gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce trec testul scobitorii si capata o culoare aurie.

Lasati prajiturelele sa se raceasca, intre timp preparati crema.

Champagne buttercream:   Mixati untul cu zaharul pudra si amidonul de porumb. Sfatul meu este sa folositi un vas ingust si sa-l acoperiti cu un prosop de bucatarie pentru a nu umple toata casa cu zaharul pudra. :) Adaugati sampania si amestecati pana ce obtineti o crema moale. La final turnati 2-3 picaturi de colorant alimentar(de preferat una cate una sa obtineti culoarea dorita). Ornati dupa preferinta apoi puneti la frigider pana ce se intareste putin crema.    

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes Cu Champagne Buttercream" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose rapide la microunde